سعید بختیاری عضو هیات علمی و رییس بخش آتش مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی از آمادگی صنعت برای تولید کابلهای مقاوم خبر داد و با تاکید بر اینکه این کابلها با ارایه گواهینامه فنی از سوی مرکز به مدار ساخت و ساز میآیند، توضیح داد: در زمینه کابلهای مقاوم در برابر آتش در چند سال اخیر تعداد زیادی از شرکتهای ایرانی محصولات متنوع خود را در مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی ارایه کردند و محصولات آنها مورد آزمایش و ارزیابی قرار گرفت.
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی ادامه داد: کابلهای مقاوم در برابر آتش، کابلهایی هستند که در برابر آتش و دمای بالا مقاومت لازم را داشته و در هنگام آتشسوزی به ویژه در هنگام قطع برق اصلی و به کار افتادن جریان برق اضطراری، تداوم جریان برق به سیستمهای اضطراری را ممکن میسازند.
ارتقای کابلهای مقاوم در برابر حریق در ساخت و ساز
به گفته وی، در هنگام آتشسوزی با بهرهمندی از کابلهای مقاوم در برابر حریق، سیستم کشف و اعلام حریق، سیستم اطفای خودکار و پمپهای آتش نشانی و فنهای تخلیه دود و سایر سیستمهای اضطراری میتوانند وظیفه کارکردی خود را کماکان ایفا کنند، بنابراین علاوه بر محافظت صحیح اتاق ها و سیستم های برق اضطراری در برابر آتش، لازم است تا در ساختمانها (بخصوص ساختمانهای مهم و بلند) از کابلهای مقاوم در برابر آتش دارای تائیدیه مرکز تحقیقات استفاده شود. وی افزود به دلیل اهمیت موضوع، آزمون، ارزیابی و ارایه گواهینامه فنی برای کابل های مقاوم در برابر آتش بخصوص طی یکی دو سال گذشته در برنامه مرکز قرار داشته و تا کنون برای بسیاری از این محصولات گواهینامه فنی صادر شده است.
رییس بخش آتش مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با بیان اینکه دستگاههای جدیدی برای کابلهای قدرت و قطر بزرگ نصب و راهاندازی شده و به زودی به مدار خواهد آمد، گفت: در یکسال گذشته تحرک خوبی از طرف صنعت برای تولید این کابلها و الزامات آنها ایجاد شده است که با ارایه گواهینامه فنی به شرکتهای تولید کننده این کابلهای مقاوم، ضریب نفوذ مقررات و سطح محافظت ساختمانها در برابر آتش ارتقا خواهد یافت. همچنین تهیه دستورالعمل انتخاب و نصب کابلهای مقاوم در برابر آتش توسط مرکز و با همکاری صنعت و جامعه علمی پایان یافته و توسط مرکز و همچنین طی همکاری با سازمان برنامه و بودجه منتشر خواهد شد.
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با اشاره به وقوع چندین حادثه حریق در یکسال گذشته توضیح داد: بیمارستان گاندی و بیمارستان قائم رشت دو بیمارستانی بودند که در یکسال گذشته دچار حریق شدند که هرکدام نواقصی داشتند از جمله اینکه قبل از مقررات اجباری سال 1395 کارهایشان را انجام داده بودند و برخی از آنها مقرراتی نداشتند و برخی نیز مربوط به خطاها و نواقص بود.
تجربیات حریق بیمارستانها در اختیار سازمان های نظام مهندسی ساختمان قرار میگیرد
بختیاری ادامه داد: گزارشی تحت عنوان درس های برگرفته از حوادث حریق در همکاری با دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان تهیه شده است که به زودی در اختیار سازمانهای نظام مهندسی و کنترل ساختمان قرار میگیرد.
این مقام مسئول تصریح کرد: شاهد هستیم که هنوز اجرای برخی از سیستمها با وجود اینکه مقررات آنها ابلاغ شده است، با اشتباهاتی همراه است که سازمانهای نظام مهندسی ساختمان باید به این موارد توجه ویژه داشته باشند تا خسارات کاهش یابد.